Bespaartips autoverzekering? Volg onze tips om te besparen op je autoverzekering

bespaartips autoverzekering

De kosten per maand voor een autoverzekering kunnen best hoog zijn en zijn dus vaak een grote kostenpost in je vaste lasten. In dit blog geven wij onze bespaartips voor je autoverzekering zodat je deze kosten kunt verlagen. Iedereen wilt toch graag goedkoper autorijden?

Bespaar op je autoverzekering door kleine autoschades zelf te betalen

Wanneer je een schade claimt bij je auto heeft dit meestal direct gevolgen voor je schadevrije jaren. Na het claimen van een schade krijg je dus minder no-claim korting en betaal je daarna per maand meer voor je autoverzekering.

Bij een kleine schade is onze bespaartip dus om deze autoschade zelf te betalen, want de korting die je hiermee misloopt kan zelfs hoger zijn dan de schade die je van je autoverzekeraar vergoed krijgt.

Bespaar op je autoverzekering door verzekeringen en dekkingen te vergelijken.

Er zitten vaak grote kostenverschillen tussen de aanbieders van autoverzekeringen. Ook kan het zijn dat na een tijdje de dekking van je autoverzekering niet meer aansluit bij je huidige situatie. Het is dus verstandig regelmatig autoverzekeringen te vergelijken via onze website.

Is je auto ouder dan 6 jaar? Dan is het niet meer aantrekkelijk om hem All Risk te verzekeren. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons blog over het All Risk verzekeren van je auto.

Betaal je verzekering per jaar en bespaar tot wel 6%!

Zoals de meeste mensen doen, zul je waarschijnlijk je autoverzekering per maand betalen. Vaak rekent je verzekeraar echter een toeslag voor deze maandelijkse betaling.

Dus heb je de mogelijkheid om je autoverzekering in één keer voor een heel jaar te betalen, dan bespaart je waarschijnlijk wel zo’n 6%. Hiervoor moet je natuurlijk wel wat reserve (spaar)geld beschikbaar hebben.

Kies voor autoverzekering met een hoger eigen risico en betaal direct minder per maand

Een laag eigen risico bij een autoverzekering klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk. Rij je namelijk schade, dan hoef je zelf maar een klein bedrag hier aan mee te betalen. Hierdoor zijn je maandlasten echter wel een stuk hoger, dan wanneer je voor een hoger eigen risico kiest.

Wil je dus lagere maandlasten? Kies dan voor een autoverzekering met een hoger eigen risico. Het geld wat je hiermee bespaart kun je natuurlijk opzij zetten voor het geval het toch nodig is. Rij je geen schade? Dan heb je dit geld puur bespaard!

Rij verantwoord en bespaar op jezelf en anderen!

Een open deur, maar dit is toch écht de beste bespaartip: probeer zo veel mogelijk om schade aan je auto te voorkomen. Dit doe je door veilig, voorzichtig en verantwoord aan het verkeer deel te nemen. Dit is voor jezelf beter, maar ook voor alle anderen in het verkeer.

Dit is voor jezelf beter, maar ook voor alle andere verkeersdeelnemers en het milieu! Wil je weten hoe je veiliger kunt autorijden? Lees dan bijvoorbeeld eens deze tips van de ANWB voor een veilige rijstijl.

Ben je op zoek naar meer bespaartips? Lees dan ook eens ons blog met tips om geld te besparen op vaste lasten.