Geld besparen op vaste lasten? Volg onze bespaartips

Geld besparen op vaste lasten

Iedereen heeft natuurlijk elke maand vaste lasten, maar het verschilt vaak hoe erg deze op iemands begroting drukken. In dit blog leren wij je hoe je geld kunt besparen op jouw vaste lasten.

Iedereen heeft natuurlijk elke maand vaste lasten, maar het verschilt vaak hoe erg deze op iemands begroting drukken. In dit blog leren wij je hoe je geld kunt besparen op jouw vaste lasten.

Breng als eerst je vaste lasten in kaart

Zolang je zelf geen inzicht hebt in je vaste lasten, dan weet je ook niet waar je kunt gaan besparen. Begin dus eerst met een overzicht te maken van al je maandelijkse vaste lasten.

Zeg je overbodige abonnementen op

Zeg nou eens eerlijk, hoevaak ben jij nu écht in die sportschool te vinden? En is het dat die dure lidmaatschapskosten wel waard? Er zijn namelijk ook alternatieve sporten die je kunt doen om in shape te blijven, met een stuk lagere vaste kosten, denk bijvoorbeeld eens aan hardlopen of zwemmen.

Daarnaast is het eens goed je andere abonnementen te heroverwegen. Betaal je niet teveel voor je mobiele telefoonabonnement?

Verlaag je energiekosten of sluit een nieuw contract af

Heb je een eigen huur en/of koopwoning waarbij je zelf invloed hebt op de kosten voor energieverbruik? Dan is het belangrijk deze ook af en toe onder de loep te nemen.

Vaak kun een nieuw aanbod krijgen voor een energie contract. Of zelfs een overstappremie als je overstapt naar een andere energieaanbieder. Deze kun je gelijken via vergelijkingssites zoals overstappen.nl

En misschien kun je ook nog wel echt energie gaan besparen. Zijn al je lampen inmiddels wel LED? En heb je al een slimme thermostaat?

Controleer en vergelijk je verzekeringen

Vaak heb je ooit een verzekering afgesloten, maar heb je er nooit meer naar omgekeken en betaal je nu dus misschien wel veel te veel! Het is belangrijk om af en toe eens te onderzoeken of het niet toevallig goedkoper kan.

Maak een inventarisatie van al je lopende verzekeringen en vergelijk deze via vergelijkingssites zoals overstappen.nl

Let er ook op dat je niet bent oververzekerd. Soms ben namelijk door twee verzekeringen verzekerd voor het zélfde. Je betaald dan dus dubbel, maar je hebt er niets aan!

Bezit je een auto en heb je dus ook een verplichte autoverzekering? Lees dan ook onze bespaartips voor je autoverzekering.

Maak een weekplan voor boodschappen

Ga je meerdere keren per week direct na je werk naar de supermarkt, en moet je dan nog beslissen wat je wilt eten? Grote kans dat je daar met enorme honger binnen staat en er allerlei ongezonde impulsaankopen in je winkelmandje belanden.

In plaats daarvan raad ik je aan om op een vaste dag van de week een weekplan te maken. Dan hoef je waarschijnlijk maar één of twee keer per week naar de supermarkt te gaan.

Je weekplan maak je bijvoorbeeld elke zondag. Je gaat dan vooruit plannen wat je die week wilt gaan eten en welke boodschappen je moet gaan halen. Zodoende kun je alles zoveel mogelijk in één keer inkopen en beperk je de verleidingen.